Bildebruk
Forsiden
Bildet som brukes i toppen av en nyhet eller hovednyhet beskjæres automatisk til størrelsesforholdet 16:9 på forsiden. Unngå derfor å laste opp bilder tatt på høykant. De beskjæres i så fall automatisk og blir skjelden seende bra ut. Vil du sikre deg at snittet på toppbildet blir akkurat slik du lastet det opp, bør du tilpasse bildet til 16:9 størrelseforhold før du laster det opp. De aller fleste smarttelefoner gir deg dette valget når du redigerer bildet.
Inne på en nyhet eller underside
Etter du har laget en nyhet kan du åpne/endre den på nytt og velge hvilket bilde som skal tilknyttes nyheten på forsiden. Oppe i venstre hjørne er det en stjerne som viser hvilket bilde som er hovedbilde. Klikk på en av de andre for å bytte hovedbilde og klikk lagre.
Frastå å benytte grafikk eller logoer som hovedbilde for nyheter/undersider/hovednyhet.
Unngå følgende:
- Å laste opp bilder/skjermdump av plakater laget i word eller lignende. Bruk heller et fint støttebilde og kopier teksten fra plakaten og lag en nyhet i stedet.
- Å laste opp en logo som hovedbilde for en nyhet eller underside. Skal dere f.eks. fremme en sponsor; ta/bruk et bilde av sponsores kontaktperson i sitt naturlige element (på jobb, foran butikken) eller stående sammen med en representant fra styret. En logo kan enkelt lastes opp og vises i "Hovedteksten".
Overskrifter
TIPS: Overskriften over er "Overskrift 2" (se menyvalg Stiler > Overskrifter) med fet font. En kan naturligvis også bare benytte fet font som overskrift.
Deretter skriver en inn brødteksten. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
TIPS: Brødteksten over er "Avsnitt" (se menyvalg Stiler > Blokker)
Vær forsiktig når du limer inn tekst fra andre nettsider eller dokumenter
Når en limer inn tekst fra andre kilder, følger det som oftest med en stil på teksten. Denne er ikke lik stilen på nettsiden og fører ofte til at tekst blir seende rar ut. I tillegg kan det følge med stil eller kode som ikke tar hensyn til mobilvisning. Siden over 80% av lesere ser nettsiden fra mobil kan det være smart å ta hensyn til dette.
Hvordan unngå dette:
Lim inn tekst via menyvalget Rediger > Lim inn som tekst
Da vil du få opp en boks der du limer inn innhold. Når den innlimte teksten lagres, fjernes all formatering for uten avsnitt. Det eneste du trenger å gjøre etter den "vaskede" teksten er lagt inn, er å stile overskrifter og eventuelle punktlister.
TIPS: Forsøk å unngå å lime inn veldig lange hyperlenker som tekst. Dette kan påvirke hvordan en innlegg vises på mobil. Skriv heller f.eks: "Klikk her for å gå til ...", merk teksten, klikk på lenke-ikonet i menyen og lim inn lenken der i stedet.
Vedlegg
Under hovedteksten/teksteditoren finner du en dedikert funksjon for vedlegg. Du klikker bare på boksen eller drar filer og slipper de oppå boksen for å legge til filer. Alle typer filer støttes. Hvis det legges til vedlegg genererer systemet et ikon og en overskriften Vedlegg nederst i nyheten, og filene listes opp med filnavn.
TIPS: Sørg for å ha kontroll på filnavnet før du laster opp vedlegget. Maks størrelse på vedlegg er 10 mb.
Emner
Emner eller tags, som noen kaller de, er til for å hjelpe lesere å sortere og finne frem mellom alle nyhetene. Emner legger seg oppå bilder nede til venstre eller oppe til venstre på nyheter som ikke har hovedbilde. Klikker leseren på et emne får en opp kun nyheter med emnet en har klikket på.